Saç dökülmesi problemi genetik ve diğer pek çok faktöre bağlı olarak gerçekleşmekte, buna çoğu zaman engel olamıyoruz. Engel olunmaması durumunda oluşan kellik ve saç köklerinde azalma problemi, saç ekimi merkezlerinde çözüme kavuşturulur. Peki, nasıl? İşte burada bazı kıstaslar var. Bu kıstaslardan biri saç ekiminin nasıl olacağı olurken, diğeri de ekilen saçların dökülmesi yönündedir.
Ekilen Saç Dökülür Mü?
Saç ekimi merkezlerinde kullanılan teknikler ile saç ekimi uygulamaları hayata geçirildikten sonra, sağlıklı bir saça sahip olmak, her insanın hayalidir. Peki, saç ekimi uygulamaları ile sahip olunan saçlar bir müddet sonra dökülür mü? Buna kısa ve en net cevap, hayır olacaktır. Ekilen saçlar dökülür mü, herhangi bir çevresel etken olmaması durumunda dökülmez. Çünkü bu saç greftleri dökülmeye karşı dirençli olan bölgeden alındığı için, dökülmeler de bu kapsamda meydana gelmemektedir. Peki, ekilen saç dökülür mü? bu süreçte bilinmesi gereken diğer değerler nelerdir?
- Ekim işlemi için geçerli olan donör bölge, iki kulak arasında olan ense bölgesidir.
- Genetik ya da halk arasında ırsi olarak bilinen duruma göre, ense bölgesindeki saçlar dökülmeye karşı dirençlidir. Bu direnç sebebi ile ekilen saçlar dökülmemektedir.
- Ense bölgesinde yer alan saç kökleri dökülmeye karşı dirençlerini, ekilen bölgede de devam ettirir ve dökülmeye karşı dirençlerinde herhangi bir kırılma meydana gelmez.
Yukarıda da görüldüğü üzere ekilen saçların net bir şekilde dökülmeyeceği söylenebilir. Ancak elbette ki bazı şartlar saçların dökülmesine sebep olabilir. Peki, bu şartlar nelerdir?
Ekilen Saçta Dökülmele Neden Oluşur?
Ekilen saçta dökülmeler neden oluşur? Saçların kökleri göz önünde bulundurulduğunda, dökülmeler meydana gelemez. Çünkü yukarıda da bahsedildiği üzere enseden alınan saç greftleri, dökülmeye karşı dirençlidirler. Bu direnç de, saç dökülmesinin olmayacağını bizlere net bir şekilde gösterir. Ancak bu durum her şartta geçerli olmaz. Hangi şartlarda dökülmelerin meydana geleceğinden ise sizlere şimdi bahsedeceğiz.
- Bazı kişilerin, ense bölgelerindeki saç köklerinde, belirli etkenlere göre dökülmeler gözlenebilir. Bu dökülmeler sonucunda da saçlarda seyrekleşme oluşur.
- Ekim işlemi ense bölgesinden yapıldığı için, ense bölgesinde meydana gelen saç dökülmesi, daha sonra ekimin yapıldığı yerde de saç dökülmesi olacağını gösterir.
- Saç dökülmesi istisnaidir ve çok nadir gerçekleşir. Ancak gerçekleşse bile bu oran çok az olur. Kellik ile kesinlikle sonuçlanmaz.
- Saç köklerinin araştırılması da bu nedenle oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Ekilen saçların dökülmeyeceği net bir şekilde söylense de, bazı durumlarda dökülmelerin meydana gelebildiği anlaşılmaktadır. Peki, genel anlamda baktığımızda, ekilen saçın dökülmesine neler etkili olur?
Ekilen Saç Hangi Nedenden Dolayı Dökülür?
Ekilen saç hangi nedenden dolayı dökülür? Ekilen saçın, ekilen donör bölge göz önünde bulundurulursa, hiçbir şekilde dökülmemesi gerekir. Ancak yukarıdaki açıklamada da görüldüğü üzere, bazı durumlarda saçta dökülme meydana gelebilir. Peki, dökülmelerin oluşturduğu nedenler nelerdir?
- Aşırı stres, saçlarda dökülmeleri meydana getirir. Bunun yanı sıra doğum ve çeşitli cerrahi müdahalelerin de saçlarda dökülmeleri oluşturabildiği gözlemlenmektedir.
- Vücuttaki hücrelerin bağışıklık sistemi tarafından saldırıya uğraması da ekilen saçın dökülmesine sebep olabilir. Ancak bunun sebebi bilinmemektedir.
- Yaşlanma ile beraber vücutta bazı semptomlar gözlemlenmeye başlar ve bu durum da ekilen saçın ileri yaşlarda bir miktar dökülebileceğini bizlere gösterir.
Yukarıda, ekilen saçın hangi nedenlerden dolayı dökülebileceğinden sizlere bahsettik. İçeriğimizin genelinde ise “Ekilen Saçlar Dökülüyor Mu? sorusunun cevabı verilmeye çalışıldı. Bu her ne kadar cevabı hayır olan bir soru olsa da, bazı etkenler ekilen saçın dökülmesine sebep olabilmektedir. Ancak genel anlamda böyle bir problem ile karşılaşılmamaktadır.